Toplotne črpalke so ogrevalni sistem prihodnosti

Pri toplotno zelo potratnih objektih je z zamenjavo ali dopolnitvijo obstoječega ogrevalnega sistema z vgradnjo toplotne črpalke možno doseči 40- do 70- odstotne letne prihranke pri ogrevanju in hkrati zelo znižati emisije ogljikovega dioksida. Moč delovanja sistema se samodejno prilagaja bivalnim potrebam in skupaj z ustreznim prezračevanjem omogoča izredno prijetno bivanje. Stroški in izvedba investicije so odvisni od toplotnih potreb objekta, razpoložljivega vira toplote, razpoložljivega prostora in dosežene toplotne moči.


Za prijetno in zdravo bivanje je potrebno odstranjevati umazan in izrabljen zrak

Prezračevalni sistemi se vse bolj uveljavljajo, saj so skorajda nujni v sodobnih, dobro izoliranih in dobro zatesnjenih objektih. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo predstavljajo odlično rešitev za težave kot so vlaga, škodljivi plini in težave zaradi alergij in raznih dihalnih težav, saj se s pomočjo rekuperatorjev hladen, svež zunanji zrak, ki ga dovajamo v prostor, ogreje z uporabo toplote izrabljenega zraka, ki ga odvajamo. To preprečuje velike toplotne izgube, ki bi lahko nastale pri izmenjavi.


Klimatske naprave uporabljajo učinkovit in varčen sistem toplotnih črpalk zrak-zrak

S svojim reverzibilnom delovanjem vgradnja teh naprav zagotavlja ustrezno bivanje v prostorih v vseh letnih časih: pozimi z gretjem, poleti pa s hlajenjem in razvlaževanjem zraka v prostoru. Z vgrajenimi ionskimi filtri za osveževanje zraka izboljšujejo zrak z močnim razgrajevanjem vsrkanih vonjav, pri čemer se zmanjšuje učinek ionov, ki nastajajo s pomočjo ultra majhnih kemičnih delcev v običajnem hišnem ozračju. Vgradnja klimatskih naprav predstavlja hitro, enostavno in cenovno ugodno rešitev.


Izvajanje strojnih instalacij in svetovanje

V podjetju izvajamo prodajo, vgradnjo in servis industrijske opreme priznanih proizvajalcev z izvedbo vseh potrebnih strojnih in ostalih inštalacij za potrebe klimatizacije in prezračevanja tehnoloških in drugih prostorov. Izvajamo optimizacijo delovanja, pa tudi servis  in vzdrževanje obstoječih energetskih sistemov. Smo podjetje, pooblaščeno za vzdrževanje in namestitev nepremične opreme za hlajenje in klimatizacijo ter toplotnih črpalk v skladu s 37. členom Uredbe o uporabi ozonu škodljivih snovi in fluoriranih toplogrednih plinov (Ur.l.RS 41/10).SEKAR inženiring, trgovina, storitve d.o.o., Krčevinska ulica 42, SI-2000 Maribor, Tel:+386 2 22 954 90, GSM:+386 41 632 819
sekar@siol.net